Elektroinštalácie, rekonštrukcia, parkety, podlahy, sadrokartón, maľovanie. Realitná činnosť.

Rekonštrukcia kuchyne v panelovom dome

18.04.2013 10:09

Kuchyňu môžeme považovať za srdce bytu v ktorom nejedna gazdinka trávi väčšinu svojho domáceho času. Je zrejmé že žiadna pôvodná paneláková kuchyňa nemôže bez rekonštrukcie spĺňať nároky súčasných elektrospotrebičov, ktoré pred mnohými rokmi ani neexistovali, avšak dnes sú súčasťou každodenného života. Pred samotnou rekonštrukciou si treba urobiť presnú predstavu či máte v pláne len výmenu samotnej kuchynskej linky, alebo budete realizovať komplexnú rekonštrukciu kuchyne vrátane dispozičných zmien.

V prípade ak idete meniť len kuchynskú linku je potrebné brať do úvahy náročnosť nových spotrebičov napojených na elektrickú sieť, pričom vo väčšine prípadov odporúčame výmenu elektroinštalácie ako aj poistkovej skrine, inak by sa vám mohlo stať že naraz v kuchyni nezapnete viac ako jeden spotrebič bez toho aby sa vám vypol elektrický istič. Zároveň je potrebná aj výmena rozvodov vody a odpadu, aby bolo možné využívanie umývačky riadu, prípadne práčky. Výmena plynového rozvodu je nutnosťou z hľadiska dispozičnej zmeny umiestnenia šporáku, často krát aj z estetického hľadiska, keď je rozvod plynu vedený na viditeľnom mieste, tento estetický problém vie šikovne vyriešiť sadrokartón, ktorým sa prekryje viditeľný rozvod plynu. V minulosti sa pri rekonštrukcii kuchyne prevažne využívala na podlahu dlažba, pričom v súčasnosti sa často realizuje podlaha formou parkiet, ktorých kvalita spĺňa predpoklady použitia v kuchyni.

Ak máte záujem o komplexnú rekonštrukciu kuchyne možností môže byť viac, avšak treba vychádzať z dispozičného riešenia samotného bytu. V tejto fáze rozhodovania o rekonštrukcii kuchyne určite oceníte rady skúsenej stavebnej firmy, resp. kuchynského štúdia. Zväčšenie plochy kuchyne sa dá dosiahnuť aj posunutím kuchyne o loggiu v priestore ktorej sa dá elegantne umiestniť jedálenský stôl, toto riešenie však nie každému vyhovuje, keď že stratíte priestor loggie. Ak by ste uvažovali o spojení kuchyne s obývacou izbou formou zrušenia deliacej priečky, je vhodné pri výbere novej kuchyne zohľadňovať zariadenie obývacej miestnosti, keď že ide o priame prepojenie týchto priestorov. Zároveň je potrebné brať do úvahy o aký tip deliacej priečky medzi kuchyňou a obývacou miestnosťou ide, ak ide o nosnú priečku je potrebné konzultovať s odborníkom do akej miery je možné do nej zasahovať. V prípade ak máte kuchyňu naopak príliš priestrannú a chceli by ste z nej vytvoriť ďalšiu miestnosť riešenie je pomerne jednoduché a rýchle, použitím sadrokartónu je možné kuchyňu predeliť priečkou osadenou posuvnými dverami a vytvoriť tak samostatnú miestnosť napr. pracovňu, aj keď to býva možné hlavne pri starých tehlových domoch nie pri klasických panelákoch.

Rekonreal s.r.o.

 

 

Fotogaléria: Rekonštrukcia kuchyne v paneláku

/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a1-028-jpg2/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a1-030-jpg1/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a1-039-jpg1/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a1-044-jpg1/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a2012-08-14-14-09-30-jpg1/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a2012-08-30-12-28-24-jpg1/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a2012-09-05-14-35-06-jpg/
/album/fotogaleria-rekonstrukcia-kuchyne-v-panelaku/a2012-09-05-14-36-38-jpg/

Vyhľadávanie

Kontakt

Rekonreal s.r.o. Hany Meličkovej 15
Bratislava
841 05
0904 898 393